06.12.2005

Chirac biedt zijn excuses aan

Schokkend nieuws uit Frankrijk. De Franse president Jacques Chirac heeft namens het land zijn nederige excuses aangeboden aan 13 Fransen die onterecht vast hebben gezeten in een geruchtmakende pedozaak. Alle verdachten komen uit het Noord-Franse plaatsje Outreau en waren veroordeeld voor pedofilie na beschuldigingen van een vrouw en haar kinderen. Sommige hebben meer dan 3 jaar in de cel gezeten. Voor een veertiende verdachte hebben de excuses geen zin meer. Zij pleegde voor de vrijspraak al zelfmoord.

Van begin af aan hebben advocaten van de verdachten gewezen op de inconsistentie van de verklaringen van de vermeende slachtoffers. De verdachten ontkenden ook steevast. De rechters en (kinder)psychologen geloofden echter het verhaal van de 'slachtoffers'. De enige die nu nog vastzitten zijn het echtpaar van de misbruikte kinderen en hun buren. Zij bekenden eerder en gingen ook niet in hoger beroep. Zij gaven indertijd toe de vier zoontjes van het echtpaar te hebben misbruikt en kregen gevangenisstraffen van 15 tot 20 jaar.

In Frankrijk is door de affaire grote beroering ontstaan. Volgens velen heeft het hele justitiële systeem gefaald en is een diepgravend onderzoek en hervorming nodig om herhaling te voorkomen. En zeggen dat een aantal jaren gelden werd geschreeuwd om opnieuw de doodstraf in te voeren voor dergelijke onmensen. Nog een geluk dat de rede heeft gezegevierd boven de massa-hysterie. Toch blijft dit een zware juridische dwaling die bewijst dat het apparaat niet enkel in België mank loopt.

X foto's
Tina Bishop
blondje
Susanne
Ginger in bikini
cutie celebs
Angela Taylor
Kari Sweets
penthouse babe
Kaila Yu
droom vakantie
Aria Giovanni
jartelle babe

X films
jartelle babe dancing
striptease op het werk

02:49 Gepost door Dennis | Permalink

De commentaren zijn gesloten.