11.12.2005

Bondskanselier Schröder betrapt op fraude

Mogen politici ook een functie uitoefenen in de privé? Ik zou zeggen, “in geen geval”. En wel om toestanden als deze vermijden: In Duistland ligt namelijk de Duitse oud-bondskanselier Schröder onder vuur vanwege zijn nieuwe baantje. Hij wordt bestuursvoorzitter van het bedrijf dat de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland gaat aanleggen. Pikante aan de zaak is dat hij zelf voor de aanleg van de leiding heeft besloten, vlak voordat hij aftrad als bondskanselier.

De nieuwe leiding wordt 1500 kilometer lang, moet in 2010 klaar zijn en kost vier miljard euro. Schröders eigen SPD heeft verontwaardigd gereageerd. "Iemand haalt hier persoonlijke gewin uit zijn eigen politieke beslissingen" zo zei SPD-Bondsdaglid Stephan Hilsberg. Ook andere partijen fronsen hun wenkbrauwen. "Het hele zaakje stinkt", vindt Reinhard Bütikofer, voorman van de Groenen die tot voor kort in de coalitie zaten met Schröders SPD.

Markus Löning van de liberale oppositiepartij FDP stelt onomwonden dat Schröder van de functie af moet zien. "Politici mogen niet voor bedrijven werken, die ze vroeger in hun werk hebben ondersteund". Schröder zelf heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd. Hij is waarschijnlijk nog teveel bezig met de berekening van zijn geld. Dergelijke praktijken vind ik al even schandalig als die bontjassen promotie van J-Lo.

X foto’s
Crystal
Karen & Kate
Charlie
Stacy Silver
Nikki Bishop
Missy
Alison Angel
Ann Angel
Susana Spears 02, 03, 04, 05, 06

X films
Jamie Lynn
Playmates

03:53 Gepost door Dennis | Permalink

De commentaren zijn gesloten.