14.12.2005

Big Brother in Europa

Gedaan met de privacy. Europese Telecom- en internetbedrijven moeten vanaf juli 2007 alle gegevens bewaren. Het Europees Parlement heeft ingestemd met een voorstel hiervoor van de Britten. Het gaat om alle gesprekken per gsm of vaste telefoon en al het email-verkeer.

De 25 EU-lidstaten mogen zelf weten hoe lang ze de gegevens precies bewaren. Ze krijgen de vrijheid zelf te bepalen of zij minimaal zes maanden of maximaal twee jaar gegevens op willen laten slaan door de telecomsector.

Het is niet de bedoeling om de inhoud van de gesprekken te controleren, maar wel om bij te houden welke mensen met elkaar contact hebben. Regeringen mogen zelf bepalen of ook oproepen bewaard moeten worden die niet beantwoord zijn. De maatregel moet een wapen worden in de strijd tegen terrorisme.

Aanvankelijk leek het Europees Parlement de zaak van de hand te wijzen. De Duitse liberaal Alvaro, die namens het parlement over de zaak moest rapporteren, verzette zich hevig tegen het Britse plan. De twee grootse fracties van christen-democraten en socialisten en een deel van de liberalen stemden woensdag toch in met het Britse plan, nadat zij eerder al een akkoord hadden gesloten met Clarke. Alvaro trok zijn voorstel daarop in, zonder verdere gevolgen. Wat dit gaat kosten aan opslagcapaciteit zal ook wel aanzienlijk zijn. Geld nuttig besteed?

X foto’s
Lucie
Elisha Cuthbert met de tetten bloot
Clara
pink blondie
Raven Riley
Chloë
Abigail Toyne
knap blondje
Katie Kaye
Athena Lundberg
Lisa Daniels
nog een blondje
Christine Vinson

X films
Playmates opgepakt in de luchthaven
Sunny Leone
Jamie Lynn

23:56 Gepost door Dennis | Permalink

De commentaren zijn gesloten.