27.12.2005

Schwarzenegger wordt afgebroken

Wat zielig. Zonet melde de Rode Loper dat het bestuur van de Oostenrijkse stad Graz in de nacht van zondag op maandag de naam Arnold Schwarzenegger van het plaatselijke stadion heeft gehaald. De actie volgt op een schrijven van de gouverneur, die zijn toestemming voor het gebruik van de naam introk. Schwarzenegger was beledigd door een discussie over de naam, die ontstond nadat hij een gratieverzoek voor de terdood veroordeelde 'Tookie' Williams had afgewezen.

Het stadion werd in 1997 hernoemd naar de tot Amerikaan genaturaliseerde politicus en filmster van Oostenrijkse komaf, die in een dorpje in de buurt van Graz is geboren. De afbraak maakt een voorlopig einde aan heftige discussies over wie het recht had de naam van het stadion te laten verwijderen, de gemeente of Schwarzenegger. Met de snelle actie -in het holst van nacht en tijdens de kerstdagen- lijkt de gemeente zo min mogelijk aandacht te hebben willen trekken. Overigens ontstond er in februari 2004 ook al discussie over het stadion, nadat gouverneur Schwarzenegger weigerde een terdood veroordeelde gratie te verlenen.

De voetbalclubs van Graz, SK Sturm Graz en Grazer AK, zijn niet ongelukkig over de verwijdering van de naam. Ze hopen een daadkrachtige sponsor te interesseren om de naam van het stadion te kopen. Vooralsnog is de sportarena hernoemd naar 'Graz-Liebenau-stadion', naar de wijk waarin het ligt. Om eerlijk te zijn denk ik dat het Scharzie geen zier kan schelen dat in deze boerenparochie zijn naam van een stadion wordt gehaald. Ik zou in ieder geval mijn naam daar niet willen op hebben en zou eigenlijk wel met plezier een paar terdood veroordeelden ombrengen om mijn naam daar weg te krijgen. kiddin’. Alle gekheid op een stokje. Laten we het voortaan het “Tookie Stadion” noemen.

X foto’s
Lenka Gaborova
Keeley Hazell
Tawney Roberts
Lana Kinnear
knap kontje zonder sleutel
Christine Smith
Steal
Sunny Leone
Sophie Paris
Madrid
Lia
Blanche Spalding

X films
Sylvia Saint
webcam babe
sexy striptease

23:42 Gepost door Dennis | Permalink

De commentaren zijn gesloten.