01.01.2006

Coca-Cola boycot

Op de campussen van de Universiteit van Michigan worden voortaan de Coca-Cola-automaten niet meer bijgevuld, of gevuld met frisdrank van een ander merk. De Amerikaanse universiteit, die meer dan 50.000 studenten telt, boycot het populaire merk naar aanleiding van aantijgingen van diverse studentengroeperingen, althans volgens het magazine Nu. Coca-Cola wordt onder andere wanpraktijken in India en Colombia verweten.

Volgens de studenten zitten er resten van bestrijdingsmiddelen in de Indiase cola en hebben er mensenrechtenschendingen plaatsgevonden op bedrijfsterreinen in Colombia. Vakbondsvertegenwoordigers in Colombia worden ontvoerd en vermoord. Coca-Cola heeft al deze beschuldigingen op basis van eigen onderzoek ontkend. De contracten met de universiteit hebben een waarde van 1,4 miljoen dollar. Vergeleken met de 22 miljard dollar omzet die het concern maakt is dit incident echter een storm in een glas water.

Volgens CNN kan de schade echter onverwachts hoog uitvallen omdat Coca-Cola sterk afhankelijk is van zijn imago. De actiegroepen, waarvan één de naam Stop Killer Coke voert krijgen de nodige bijval in de VS. De Universiteit van Michigan is al de tiende universiteit of hogeschool die het beroemde merk weert. De universiteit van New York, Rutgers University in New Jersey en Santa Clara University in Californië gingen haar voor.

Dat Coca-Cola een rol speelt in het overgewicht van de Amerikaanse jeugd, daar wordt vreemd genoeg weinig over verteld. Maar ja, whatever...

X foto’s
Chantelle Fountain
Brittany Andrews
Marketa
jartelle babe Tina
Roxanne Hall
punk babe Evelyn Lory
Isabella
cute slave babe
cute freedom babe
Lia workout
Naveire Pimental
blondine
Lindsay Lohan

X films
webcam babe
Montanna Rae

22:25 Gepost door Dennis | Permalink

De commentaren zijn gesloten.