25.01.2006

In Italië mag je inbrekers neerknallen

Italianen hebben vanaf vandaag het recht te schieten op inbrekers die zij betrappen in hun huis of winkel. Dit heeft de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden vandaag bepaald door een nieuwe wet hierover aan te nemen.

Tot nu toe was het schieten op inbrekers nog strafbaar. Gebruik van geweld tegen deze criminelen wordt nu echter op twee voorwaarden toegestaan: als er in de beleving van het slachtoffer 'gevaar van agressie' is en de inbreker zich niet 'terugtrekt' door te ontsnappen. M.a.w., de juwelier uit Kortrijk zou met een dergelijk systeem nog steeds strafbaar zijn voor de wet. En mogen we van geluk spreken. Toch is deze wet vrij vergaand. Ze spreken hier namelijk van “schieten”. Betekent dit dan dat iedereen ook een het recht heeft op een vuurwapen? Dat zou pas krankzinnig zijn. Minister van Justitie Roberto Castelli is in ieder geval erg blij met de genomen maatregel.

"Vanaf vandaag hebben misdadigers iets meer te vrezen en de eerlijke mensen die slachtoffer zijn van agressie, een probleem minder. Eindelijk is het beginsel aanvaard dat aanvaller en slachtoffer niet op hetzelfde niveau worden geplaatst."

Tegenstanders zijn bang dat als geweld niet alleen bij gevaar voor eigen leven gebruikt wordt, het hek van de dam is en het aantal geweldsdelicten in het land zal toenemen. Advocatenverenigingen hekelen dat "opnieuw een onrechtvaardige wet is aangenomen" in Italië.

X foto’s
knappe Nevaeh
Krystel Jade
farmgirl Mackenzie Mack
Erica
Thea
Latina Girls
Kyla Cole
Nastya
Lonnie Waters
damn hot nurse
stocking babe Kylie
lingerie party
cute babes kissing and fooling around

Elisha Cuthbert
jartelle babe Valentine Vaughn
another jartelle babe
Max cowgirls
de super sexy Amy

X films
Aria & Veronica
Aria Giovanni
Caroline Casta
Autumn Austin stript
sweet Dee
Laurie Wallace

01:16 Gepost door Dennis | Permalink

Commentaren

Mo Jartelle toch! Moest dat meiske bij mij inbreken, ik zou daar wel niet op schieten, hoor!

Gepost door: jacoja | 25.01.2006

snif... te laat...


Gepost door: Dennis | 25.01.2006

De commentaren zijn gesloten.