03.02.2006

Gelovigen hebben een gezonder leven

Gelovigen hebben gemiddeld een langer en gezonder leven dan zij die zich niet met religieuze zaken inlaten. Onderzoek toont aan dat het geloven zelf en het bijwonen van religieuze rituelen een bepaalde hersenstof creëren die de mens doet opleven. Daarnaast wordt het immuunsysteem versterkt, zodat de gelovige langer leeft.

Evolutiebioloog Robin Dunbar zegt dat godsdienst qua evolutionair oogpunt heilzaam is voor de mens. "Dat komt in de eerste plaats doordat religies morele richtlijnen kennen, die voor een maatschappelijke ordening zorgen, wat de mens op haar beurt tegen zichzelf beschermt. In de tweede plaats is er een biochemische reden. Veel religieuze rituelen zorgen namelijk voor de productie van endorfine in ons brein. Deze neurotransmitters zijn pijnonderdrukkend en veroorzaken geluksgevoelens. Ook versterkt endorfine het immuunsysteem."

Religie heeft volgens Dunbar hetzelfde effect als placebo's. Als mensen nepmedicijnen slikken, maken zij ook endorfine aan. "Het werkt echt, als je er maar in gelooft."

[De post-babe: Amanda Lexx]

X foto’s
Jaime Hammer
April Lynn
t.A.T.u. in action
Inari
nog meer lesbiennes
glamour babe
Jenna
Erica Campbell
jartelle babe Mascara
Nikki Nova
jartelle babe Adrianne Curry
Zoë Britton
Brianna Love
Amanda Lexx

X films
knappe jartelle b abe
Jelena Jensen
webcam babe dancing
nice babes
Jelena Jensen
Sarah
Kay Leigh fotoshoot

De commentaren zijn gesloten.