04.02.2006

Cartoon War Now !

De Arabisch Europese Liga gaat vanaf nu aan op haar website anti-semitische cartoons plaatsen. Dat doen ze omdat volgens hun anti-islamitische cartoons over de profeet Mohammed, ook zijn toegestaan. De eerste twee zijn reeds neergezet en op systematische wijze zullen er meer spotprenten volgen. Helaas zijn de AEL-spotprentjes vrij smaakloos en schieten ze volledig - zoals we dat gewend zijn - hun doel voorbij. Hadden de cartoons iets "intelligenter" geweest hadden ze waarschijnlijk een uitstekend repliek gevoerd. Maar nu zoeken ze hun grappen bij bij de slachtoffers van het Nazi-regieme. Ondertussen zijn in Syrische hoofdstad Damascus zowel de Deense als de Noorse ambassade bestormd en in brand gestoken.

De Turkse premier Erdogan vindt dat de persvrijheid in West-Europa te ver is doorgeschoten. De internationale rel rond de Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed, toont volgens hem aan dat paal en perk moet worden gesteld aan die persvrijheid. ''De cartoons over de profeet Mohammed zijn een aanval op onze spirituele waarden. Persvrijheid moet zijn grenzen hebben. Er wordt een conflict gecreëerd in een tijd waarin verschillende beschavingen juist bij elkaar proberen te komen. Dat vindt ik onaanvaardbaar'', zo liet de Turkse premier donderdag weten. Dat is goed om weten waar Turkije staat, nu ze staat te trappelen om in de Europese Unie te worden opgenomen.

Een aantal Vlaamse kranten zal eveneens een paar van die Mohammed-spotprenten afdrukken. Dit doen ze om steun te betuigen aan de Franse hoofdredacteur van France Soir, die ontslagen werd vanwege de publicatie van de cartoons. Aan de solidariteitsactie doen De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk mee. ''We doen dit niet bij wijze van provocatie. Maar onze persvrijheid is in gevaar, en daar moeten we op kunnen reageren'', aldus de hoofdredacteur van De Standaard. Misschien hadden ze er ook een paar christelijke cartoons moeten bijsteken.

De vraag blijft hoe het moderne Westen moet reageren tegen dat bekrompen fundamentalisme. Hoe probeer je aan een middeleeuwse man uit te leggen dat vrije meningsuiting het bronwater is van een vrije samenleving. Ik denk dat hij je op de brandstapel zwiert.

X foto’s
Veronica Zemanova
Divini Rae
Aria Giovanni
Lisa Marie Scott
Rita G 1 & 2
my gothic girlfriend
Redheads !
Crystal
sexy amateur
Zora Banks
Shannon Stewart
teenager in bad
Christine
Carmen Electra
Courtney
Celeste Star

Commentaren

?? Wat ben jij een bekrompen manetje zeg. Moslims Bashen mag, maar een tegenzet mag niet. Dat je je 'intelligente' antwoord weer gebruikt om moslims te bashen geeft aan dat je niets anders bent dan een racistisch ziek zielig mannetje. Val neer kerel...

Gepost door: Peter | 06.02.2006

lol ! Als hier één iemand bekrompen is dan ben jij het wel, Peter, of wat je naam ook moge zijn. Ik heb niets tegen het AEL. Ze mogen van mij nog duizenden schetsen maken van Anne Frank in bed met Adolf Hitler. Ik vraag mij gewoon af wat dit nog te maken heeft met een Deense cartoonist die een karikatuur maakt van een regime die de kampen heeft met geweld en fundamentalisme. Want ja, ook jij moet inzien dat terrorisme de laatste jaren zijn roots heeft in het islam fundamentalisme en die kortzichtigheid waarmee ze iedereen die het niet met hen eens is afschrijven als racisten die mogen doodvallen. (staat trouwens ook letterlijk in jou reactie). De reactie van AEL is gewoon dom en draagt niets bij tot de discussie, maar verscherpt enkel de oppositie van 'WIJ' tegen 'HEN'. Ik bash geen moslims, integendeel, ik haat die kortzichtige fundamentalisten, zoals AEL, die de moslims een slechte naam geven !

Gepost door: dennis | 06.02.2006

typisch dat wanneer je kritiek hebt op hun acties, je meteen wordt afgeschilderd als racist. maar hier steekt uiteraard meer achter dan een reactie tegen een paar cartoons. de minste impuls volstaat om hun daden van vernielzucht en terreur te verantwoorden. dat we te maken hebben met een radicale kleine minderheid is juist, maar zij monopoliseren wel de media en dat kan aanzetten tot nog meer haat en geweld...

Gepost door: Caligula | 06.02.2006

De commentaren zijn gesloten.