16.02.2006

T-shirts met de beruchte cartoons

Terwijl veel stemmen opgaan om over de cartoonkwestie te zwijgen, giet de Italiaanse minister van Bestuurlijke Vernieuwing, Roberto Calderoli, nog wat olie op het vuur en heeft hij T-shirts laten drukken waarop de inmiddels beruchte spotprenten van de profeet Mohammed afgedrukt staan. Calderolli meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag de shirts zelf te zullen gaan dragen. Iedereen die een shirt wil, mag er een hebben, zo zei de minister.

"Ik zou dit initiatief geen provocatie willen noemen, maar ik zie er ook geen heil in om nog meer toe te geven aan de extremisten", aldus Calderoli, lid van de de rechts-populistische partij Lega Nord. "We moeten stoppen met denken dat we met deze mensen kunnen praten. Ze willen alleen maar mensen vernederen. (...) En wat worden wij? De beschaving van gesmolten boter." Eerder deze maand reageerde Calderoli ook al op de spotprentrellen. "Dit is slechts de top van de ijsberg van de religieuze oorlog die islamitische extremisten ons verklaard hebben", zo zei hij toen.

Calderoli had dinsdag ook een mening over de Italiaanse premier Berlusconi, die zichzelf afgelopen weekend met Jezus Christus vergeleek. "Aangezien hij zichzelf vergelijkt met Jezus Christus, roep ik hem op om het voorbeeld van Christus te volgen en de leer van de bijbel uit te dragen, in plaats van overspoeld te worden door de Islam", aldus de minister. Zo zie je maar dat een protest tegen iets serieus in uw gezicht kan ontploffen. Ik kan me trouwens geen cartoonboek meer bedenken zonder de Mohammed-joke. Ze worden bijna een symbool van het Westen die niet zinnens is om de rechten die het heeft verworven tijdens de Verlichting op te geven, voor wie dan ook. Behalve dan voor Oostenrijk die de kaart trekt van het respect voor het geloof en in eenzelfde ruk de media te censureren. Leve Europa en haar eensgezindheid.

[De post-babe: Sarah Elisabeth]

X foto’s
Amber Smith
knappe brunette
FHM kalender 2006
meisjes in de sauna
Jezebele
jartelle babe Kirsten Price
Emily Marilyn
Erica Campbell
playmate Kelly Monaco
exotische schone
met deze barbie pop wil ik wel een keertje op reis gaan
Shannon Stevens
blonde Jenni
Monica
Sunny Leone
Jartelle babes Simona & Julie
Evelyn Lory
Amanda Lexx

X films
dans mon lit
Adele Stephens
blonde secretaresse
Aziatische schone
Angel
Gretchen
Valentina
Paris & Jessica working at the carwash

De commentaren zijn gesloten.