25.02.2006

Vrouwen zijn betere chauffeurs

Voor een keertje een bedenkelijke enquête. Blijkbaar zouden vrouwen veiliger rijden dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Heidelberg in opdracht van de Duitse autobond ADAC. Vrouwen gaan beter om met stress in het verkeer en maken zich minder schuldig aan agressief gedrag. Ze zijn wel weer vaker onzeker.

Zestig mannen en vrouwen moesten voor het onderzoek een route van 35 kilometer rijden. De deelnemers kregen een kwalificatie, uiteenlopend van ruziezoeker tot de overbezorgde automobilist. 70 procent van de ruziezoekers bleek man. Daarnaast kleven mannen ook meer aan de bumper en proberen ze de voorganger opzij te krijgen door met het licht te knipperen en te toeteren. Vrouwen laten die stress meer van zich afglijden.

De Nederlandse verkeerspsycholoog Cees Wildervanck zegt in een reactie dat mannen volgens hem beter rijden, omdat ze meer aanleg hebben voor het omgaan met mechaniek en meer rij-ervaring opdoen omdat ze meestal meer kilometers maken. "Mannen zouden daarom betere automobilisten moeten zijn, maar ze maken het niet waar," zegt hij. "Ze nemen meer risico’s zoals te hard rijden. Bovendien rijden mannen twee keer zo vaak onder invloed van alcohol als vrouwen."

Overigens maken mannen en vrouwen evenveel brokken. Per miljard kilometer zijn mannen 140 maal betrokken bij een ernstig ongeval. Bij vrouwen is dat 139 keer. Conclusie: die vrouwen in deze enquête hebben iets te verbergen.

X foto’s
Lizaby Voronin
geen echte blondine, maar toch schoon
Sonia
snowbabe
de knappe Carmen Electra
stocking babe Ingela
stocking babe Sophie Moone
Andrea Adrina
Monica Leigh
Anna Ranemark
Deanna in lederen rokje
Danielle Atkin, Kathy Lloyd, Samantha Steele & Sarita Stella
Gina
stocking babe
Lisa Anne
Veronica Zemanova
Nicole

X films
Jelena Jensen
big blonde
knap kontje
Brooke Banx
Sandy
Brazilian babe

Commentaren

Als DAT meiske, dat van de foto bedoel ik, aan het stuur zit, dan sta ik ook niet meer in voor mijn daden, hoor.

Gepost door: jacoja | 25.02.2006

Jawadde Hete trien op de foto...

Gepost door: CrazyGod | 26.02.2006

De commentaren zijn gesloten.