28.02.2006

Palestina in geldnood

Internationaal gezant James Wolfensohn heeft bemiddelaars uit het Midden Oosten verteld dat Palestina op het randje van een financiële ondergang staat, aldus meldt Reuters. Hij verwacht dat de staat binnen twee weken in geldnood zal komen. De oorzaak zou de Israëlische afsnijding van belastingoverdrachten zijn sinds Hamas de verkiezingen gewonnen heeft.

Zelfs als de Palestijnse regering deze maand door noodmiddelen uit de Europese Unie standhoudt, zou er volgens Wolfensohn toch geweld en chaos uitbreken. Om dit te voorkomen moet men volgens hem een lange termijn financieringsplan opstellen voor een toekomstige islamitische regering.

Vorige maand dreigden enkele landen hun financiële steun aan Palestina stop te zetten, omdat ze de controversiële partij Hamas in de regering niet dulden. Hamas roept op tot de vernietiging van Israël, behalve als het land voldoet aan enkele door de partij gestelde voorwaarden. Wolfensohn zegt dat Palestina volgende week zestig tot tachtig miljoen dollar nodig heeft om salarissen te betalen aan 140 duizend werknemers. Eén op de vier Palestijnen is afhankelijk van deze lonen. Hij waarschuwt dat onbetaalde salarissen kunnen leiden tot verstrekkende gevolgen voor de Palestijnse economie maar ook voor de veiligheid en stabiliteit van Israël.

[De post-babe: Lana Fink]

X foto’s
jartelle babe Angie Savage
de Taylor Twins
Carla Maria
latex babe Amanda
Lisa Anne
jartelle babe Sydney Moon
Amanda Paige
rondborstige blondine
sweet Natalia Cruze
de blonde Liza Voronin
glamour babe Liza
Jana Cova
stockiong babe Andrea Mirage
Nancy Lane
Valerie

De commentaren zijn gesloten.