08.03.2006

Veel vrouwen niet tevreden met hun uiterlijk

Een studie van het verzorgingsproductenmerk Dove, gevoerd in 11 landen, stelt dat 80% van de Belgische vrouwen en 92% van de Belgische meisjes wil minstens één aspect van hun uiterlijk veranderen. Bijna de helft (42 %) vermeldt hier het gewicht als bron van ontevredenheid, op de tweede plaats komen de borst omvang. De resultaten werden naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag bekendgemaakt. In totaal namen 3.300 respondenten tussen 15 en 64 jaar deel aan de enquête. Er werden driehonderd Belgische meisjes en vrouwen ondervraagd.

Uit de enquête blijkt dat jongeren tussen 15 en 17 jaar en vrijgezellen een lager gevoel van zelfwaarde hebben dan andere vrouwen. De studie toont ook aan dat er een verband is tussen de fysieke tevredenheid van vrouwen en hun gevoel van eigenwaarde. 48% van de ondervraagde Belgische vrouwen zegt niet tevreden te zijn over hun gewicht en hun lichaamsbouw, wat België na Japan op de tweede plaats in het landenklassement plaatst. Liefst 80% van de Belgische vrouwen heeft al eens niet deelgenomen aan een activiteit omdat ze zich onzeker voelden over hun look. Het betreft hier vooral lichamelijke activiteiten zoals zwemmen of naar het strand gaan.

Van de Belgische meisjes tussen 15 en 17 jaar zegt 38% dat ze zich beter in hun vel zouden voelen mochten ze magerder zijn. Tien procent van de ondervraagde meisjes heeft al gedrag vertoond dat op eetstoornissen wijst. 60% van de volwassen respondenten zegt ooit al eens een dieet te hebben gevolgd. Op de vraag wie het meest hun beeld over hun uiterlijk beïnvloedt, antwoordden de vrouwen in de eerste plaats hun vrienden en vervolgens hun moeder en hun partner. 70% van de vrouwen zegt dat hun moeder een positieve invloed heeft of had over de perceptie van hun uiterlijk. De invloed van tv-programma’s op vrouwen werd echter niet in kaart gebracht.

[De post-babe: Sheena Lee]

X foto’s
blonde jartelle babe
Liza & Jenya
jartelle babe Jamie Lynn
stocking babe
de mooie Vanessa
Sophie Moone 1 & 2
playmate Taylor James
schoolgirl Alley Baggett
Blondine Bobbi Hart
knap blondje
Sandee Westgate
naakte Krissy
Alexa Weix
cowgirl Tylene Buck
club Dorothy
blond model Marketa Belonoha
Jaime Hammer
Lanny Barbi
sexy Alyssa
Selena Spice
hot Jesse Jane
Ashley Brookes
hardrock babe Jana Cat
stocking babe Andrea Mirage
stocking babe Christine

X films
2 schatjes spelen op de playstation
heet animatiefilmpje
Tanja Reichert
de lapdance van Pamela Anderson
nog meer Pamela
Scary Movie 4 pillow fight

De commentaren zijn gesloten.