10.03.2006

Vrouwen zijn seksueel actiever op vakantie

De helft van de vrouwen is op vakantie seksueel actiever dan thuis, melde Het Laatste Nieuws. Toch staan de meesten van hen vooraf niet stil bij de noodzaak van een aangepaste contraceptie. Dat blijkt uit de internationale Summer Loving Enquête, die bij 5.792 vrouwen tussen 16 en 40 jaar uit tien landen werd uitgevoerd. Er namen ook Belgische respondenten aan deel. Goedele Liekens stelde de resultaten van het onderzoek voor in Vilvoorde. Liefst 84 procent van de vrouwen (in België 77 procent) denkt niet echt na over de anticonceptie op reis. De meeste aandacht gaat naar lichaamsverzorging en het uitkiezen van een geschikte vakantiegarderobe. Ongeveer de helft van de ondervraagde vrouwen gaat op reis met haar partner. De anderen met vrienden of familie.

Bijna 20 procent van de ondervraagden heeft zich op vakantie al eens laten verleiden tot een one-night-stand. Bij de Belgische vrouwen bedraagt dat percentage zelfs 25 procent. Vooral singles zijn te vinden voor een seksueel avontuur van een nacht. Vijftien procent (in België 10 procent) van de vrouwen die op reis al eens een one-night-stand hadden, gebruikte geen contraceptie en 25 procent (in België 39 procent) deed het zonder condoom. Zeventien procent van de vrouwen met een vaste partner (21 procent in België) had op vakantie wel eens onbeschermde seks zonder dat er sprake was van een zwangerschapswens.

Volgens de Summer Loving Enquête weten vrouwen veel minder dan algemeen wordt aangenomen wat de voordelen en tekortkomingen van hun anticonceptie zijn en wat mogelijke alternatieven zijn. Vierenveertig procent van de vrouwen neemt de pil. In België is dat zelfs 62 procent, maar een kwart van de vrouwen (in België 34 procent) weet niet welk type pil ze precies slikken. Opmerkelijk is ook dat 15 procent van de vrouwen (24 procent in België) die op vakantie zijn in een andere tijdszone niet beseffen dat ze hun pil op een ander tijdstip moeten innemen.

"Contraceptie op reis is zeker voor verbetering vatbaar", zei de seksuologe Goedele Liekens. "En vrouwen voelen dat ook zelf aan", aldus gynaecologe Séverine Legros. Een op de drie respondenten in de internationale Summer Loving Enquête erkende dat een betrouwbaar voorbehoedsmiddel haar seksueel zelfvertrouwen beslist ten goede zou komen. Een op de drie vrouwen zou een verandering van voorbehoedsmiddel zeker overwegen als dat haar een veilige en comfortabele vakantie kon garanderen. Een ideaal contraceptivum bestaat niet. De keuze voor het ene of het andere is afhankelijk van de wensen en de levensstijl van de vrouw.

Om vrouwen beter te informeren over contraceptie op reis, brengt het farmaceutisch bedrijf Organon, die ook de opdrachtgever van de studie was, het Summer Loving Paspoort 2006 op de markt. Dit boekje bevat alle info die vrouwen nodig hebben om hun seksueel welzijn en comfort op reis en thuis te garanderen. De gids bevat praktische tips over betrouwbare en comfortabele voorbehoedsmiddelen, soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen), infectieziektes en veiligheid op reis. De Summer Loving Paspoorten zullen verspreid worden via artsen en apothekers. Het is de bedoeling om de boekjes op termijn ook via reisbureaus aan vrouwelijke reizigers mee te geven.

[De post-babes: Jennifer Emerson]

X foto’s
Alissa
Bobbi Eden
Isabella aan het strand
blonde babe Nikole
Pink Valentina
jartelle babe Julia Silver
Pussycat Dolls
jonge brunette
sexy Peaches
Brigitte Hunter
Cassandra Lynn
Dusty Moyle
Heidi Hanson
Amanda Lexx
sexy brunette
Stefaney Lewis
de explosieve Pamela Anderson
Vicky Vette at work
Cassia Riley

X films
jartelle babe Natasha Mealey + pics
twee kontjes
nog meer kontjes

De commentaren zijn gesloten.