13.03.2006

Britten en Amerikanen maken kernwapen

Volgens de Britse krant Sunday Times ontwikkelt Groot-Brittannië op dit moment in het geheim een nieuw kernwapen in samenwerking met de VS. De constructie van dit nieuwe wapen is begonnen toen Premier Tony Blair werd herverkozen in mei 2005, zegt de krant. Zij citeert een hooggeplaatste Britse bron die anoniem wou blijven.

Volgens de krant willen de ontwikkelaars deze nieuwe kernkop ontwikkelen met bestaande elementen zodat ze het internationaal verbod op testen met kernwapens niet moeten schenden. Het nieuwe wapen "The Reliable Replacement Warhead" zou zo getest worden in het laboratorium in plaats van door ontsteking.

"We moeten iets maken dat we nooit in de realiteit kunnen testen, maar waarin we absoluut kunnen vertrouwen dat het werkt als we het gebruiken.", zei de bron die door de Sunday Times wordt geciteerd. Dit geheim project zou verschillende leden van de regering Blair kunnen choqueren en zou ook een flagrante inbreuk kunnen zijn op het non-proliferatieverdrag, meldt de krant. Hoe dan ook, kan je dan moeilijk in debat gaan met Iran en hen beschuldigen van een nucleair wapen te maken. Nu gaan volgens mij Iran zeker hun programma verder zetten en misschien in een hogere versnelling.

[De post babe: Valentina Vaughn]

X foto’s
Tiffany Toth
Natasha Osiria
stoeipoes Mindy
Veronica Zemanova
Viviana
Danielle Atkin, Kathy Lloyd, Samantha Steele & Sarita Stella
Bambi op hoge hakken
playnate Elena Daniels
rondborstige Raylene Richards
stocking babe Andrea
Crista Nicole
Evelyn Lory
Karina in de sauna

X films
knap blondje
Kara Young photoshoot
Cinthia Moura

De commentaren zijn gesloten.