14.03.2006

HD-DVD of Blu-Ray ?

De strijd om de dvd-opvolger is nog niet beslecht. Steeds meer grote elektronicabedrijven durven niet te kiezen voor een van beide dvd-opvolgers en ondersteunen zowel Blue Ray als HD-DVD. Het Blu-ray formaat van Sony leek het aanvankelijk te halen met de steun van giganten als Philips, Dell en de meeste grote Hollywood-studio's. Nu Toshiba eerder dan Sony goedkopere hardware voor zijn HD-DVD formaat op de markt brengt lijkt het tij weer te keren.

Deze week verklaarden elektronicamerk LG Electronics en pc-bouwer Fujitsu Siemens, tot voor kort in het Blu-ray kamp, alle opties open te houden en beide formaten te gaan ondersteunen. Dit is al langer de strategie van Apple en Hewlett-Packard. Microsoft is met zijn Xbox een geduchte concurrent van de Sony Playstation en koos enige maanden geleden dan ook resoluut voor HD-DVD. De Japanse computerbouwer NEC zit al langer in het HD-DVD kamp.

Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, weigert eveneens te kiezen en neemt zowel de HD-DVD en Blu-ray optische schijfjes in productie. Vanaf het tweede kwartaal zijn de schrijfbare Blu-ray disks beschikbaar. Deze hebben een opslagcapaciteit van 25 of 50 (dubbellaags) gigabyte. De beschrijfbare HD-DVD's worden in het derde kwartaal verwacht. Deze bieden een enkellaagse opslagcapaciteit van 15 en 30 gigabyte.

Beide typen schijfjes zijn gebaseerd op blauwlicht lasertechnologie, een methode om de opslagcapaciteit per disk te verhogen. Blauw laserlicht is van een kortere golflengte, waardoor de laserbundel smaller kan zijn en daarmee de gegevensdichtheid groter. HD-DVD gebruikt dezelfde golflengte als Blu-ray: 405 nanometer.

X foto’s
jartelle playmate Lisa Guerrero
Eva Longoria
Monique
ooh Lenka
Nicole Ferreira
jartelle babe Alienor
jartelle babe Melanie
stocking babe Emma
nog meer stoeiende jartelle babes 1 & 2
Christine Vinson
Mackzenzie Ryan
Zusie
blonde jartelle babe
stocking babe Raylene Richards
Jasmione Fox Li

X films
sweet Monique
knappe webcam babe
Katie Price in volle actie
sexy blondine
Spaanse schone
hot jartelle babe Torrie Wilson

Commentaren

**** great pics man . nice blog .

Gepost door: jeremy | 15.03.2006

De commentaren zijn gesloten.