16.03.2006

Geen keyboard of muis meer nodig ...

Een computer besturen met je gedachten: het lijkt pure fictie, maar onderzoekers van het Duitse Fraunhofer Instituut hebben het klaargespeeld. Zij stelden de Berlin Brain-Computer Interface (BBCI) voor op de wereldbekende computerbeurs CeBit.

De BBCI maakt het mogelijk om berichten te typen door de muis van de computer mentaal te besturen. De gebruiker moet zich inbeelden dat hij zijn rechter of linkerarm beweegt, terwijl een hoed met elektroden die gedachten of elektrische hersenactiviteiten omzet en de cursor doet bewegen. “Het is een heel vreemde sensatie, en natuurlijk is het potentieel enorm!” aldus Gabriel Curio, een medewerker van het medische instituut.

De computer biedt een reeks van nieuwe mogelijkheden: verlamde mensen in de toekomst op deze manier een computer besturen. Ook mensen die een kunstbeen of kunstarm hebben, zouden hun artificieel lichaamsdeel probleemloos kunnen controleren. Ook niet medische toepassingen, zoals het spelen van games met je gedachten, behoren tot de mogelijkheden. Maar vooral foto's bekijken op Jartelle wordt een stuk leuker.

[De post-babe: Valentina Vaughn]

X foto’s
Lia houdt van sport
sexy Selena
Tiffany Toth
blonde Monica
Megan Christine
schoon blondje
knappe babe
sexy vriendinnen
Alena
exotische schone
jartelle babe Zeina Heart
dit is Jamie
nog een blonde stoot

X films
Aria Giovanna de sneeuwkoningin
schattig blondje
Adriana Lima

De commentaren zijn gesloten.