20.03.2006

Binnenkort een Duracel batterij met griep

Amerikaanse wetenschappers van de universiteiten van Rice en Southern California onderzoeken hoe bacteriën kunnen worden gebruikt als energiebron voor minirobots en kleine, radiogestuurde spionagevliegtuigjes, zo meldt ZDnet. De onderzoekers zijn bijzonder geïnteresseerd in de Shewanella oneidensis, een bacterie die metalen verbruikt voor zijn stofwisseling. Tijdens dit proces komen elektronen vrij als bijproduct, dat in elektrische energie kan worden omgezet.

De bacterie is zeer flexible in zijn leefomstandigheden. Hij groeit onder andere in aarde en water en kan zich voeden met verschillende stoffen. De wetenschappers zien afvalwater als mogelijke voedselbron voor de bacteriën. Een tweede mogelijkheid is een 'hybride' biobrandstofcel, waarbij twee soorten bacteriën de stroombron vormen. Eén soort bacteriën gebruikt de afvalstoffen van de ander om energie te produceren.

De wetenschappers hopen binnen vijf jaar een brandstofcel te ontwikkelen die zichzelf kan aandrijven. Om dit te bereiken moeten de bacteriën eerst geoptimaliseerd worden, zodat er zoveel mogelijk elektronen worden geproduceerd. Dit zal men doen door de bacteriën genetisch aan te passen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie stopt in totaal 4,4 miljoen dollar (zo'n 3,7 miljoen euro) in de ontwikkeling van de brandstofcel. Het ministerie hoopt de minuscule batterijen te kunnen gebruiken als energiebron voor minieme robots, die kunnen worden gebruikt voor afluister- en spionagepraktijken. Cool !

[De post-babes: Triana Iglesias, Michaela Fenclova, Kimberly Holland]

X foto’s
Tanya James
Mason Marconi
knap blondje
Okasana
jartelle babe Lilly Ann
mais Tera Patrick
Angela en haar gele truck
safe seks
Nadya
Ann Angel just married
jartelle babe Peach
knappe stripper
blonde tante
Kyla Cole
Divinity Jayden
HOLLEY ANN DORROUGH
de mooie Michelle Baena
femme fatale
hardrock babe Jana Cat
Crystal
Aria Giovanni
zomer kontjes 1 & 2
knappe aziatische babe
knappe Krissy

X films
Erica Campbell
hot sexy jartelle babes
Selma Blair
webcam babe
Marika Limes
Valentina Vaughn

Commentaren

vooruitgang Veel nieuwe ontwikkelingen zijn uitgevonden in de oorlog, of daarmee tenminste versneld, ook wat gezondheidszorg betreft. Zelfs computers en het internet zijn oorspronkelijk voor defensiedoeleinden ontwikkeld.

Bovendien mag je blij zijn dat er een Amerikaanse defensie bestaat. Europa kan niet eens z'n interne problemen oplossen, denk aan de balkan, Bosnië, Servië,...

Batterijen zijn zeer primitief, en dit is toch wel een goede ontwikkeling. Het is alleen een energiebron, geen opslag. Voor zaken als zonne-energie is een goede opslag erg belangrijk, anders gooi je een hoop energie weg. Ik hoop dat ze tijdens de inval in Iran daar ook eens aan denken. lol.

ps: ik vind het beeldmateriaal op deze blog ook wel leuk hoor.

Gepost door: Tom | 20.03.2006

De commentaren zijn gesloten.