21.03.2006

70 keer gewaarschuwd voor de nakende vliegtuigkapingen

Een FBI-agent heeft zijn oversten in de aanloop naar 11 september 2001 meer dan 70 keer gewaarschuwd voor de nakende vliegtuigkapingen. Dat heeft de agent vandaag verklaard op het proces tegen de van terrorisme beschuldigde Zacarias Moussaoui.

FBI-medewerker Harry Samit beschuldigde op het proces zijn eigen oversten van obstructie en schuldig verzuim. De agent wou destijds onderzoeken of de opgepakte Moussaoui onderdeel was van een netwerk dat vliegtuigen wou kapen, maar zijn oversten verhinderden dat. Ze weigerden onder andere Moussaoui's bezittingen te doorzoeken, waarin belangrijke aanwijzingen voor de aanslagen te vinden waren. Moussaoui, die vlieglessen nam in de Verenigde Staten, werd drie weken voor de aanslagen opgepakt in Minneapolis omdat zijn visum verstreken was. FBI-agenten wilden onderzoeken waarom de Fransman leerde vliegen en welke rol hij kon hebben in een plan om Amerika aan te vallen. Hun eigen oversten stonden dat in de weg.

De getuigenis van Samit wordt bijgetreden door Coleen Rowley, een toenmalige advocate van de FBI. Zij wordt echter niet verhoord tijdens het proces. Harry Samit werd uiteindelijk zo wanhopig dat hij zelf de Geheime Dienst op de hoogte bracht dat de veiligheid van de president in gevaar was, maar ook daarop werd niet gereageerd. Het openbaar ministerie vraagt de doodstraf voor Moussaoui, maar dat wordt mogelijk ondermijnd door deze getuigenis. De vermoede terrorist wordt er immers van beschuldigd niet met het onderzoek te hebben meegewerkt zodat het netwerk niet tijdig kon worden ontmaskerd.

[De post-babes: blondje, Sydney Moon, Sandy]

X foto’s
Leanne
stocking babe
Alexis
Natalie
Casie Lynn
Kristen Deluca
Pavlina
Masha
knappe secretaresse
sexy schoolgirl
Petra Verkaik
Celeste Star
Adriana Lima

X films
Jenna Haze
sweet babes
striptease

De commentaren zijn gesloten.