28.03.2006

Leve het voetbal !

Those 3 gals are dedicated to my blogcolleague, Skynet Pimp Fred

Wanneer je het Belgisch voetbal bekijkt heb je vaak zoiets van: "Is dat hier getrukeerd of zitten die mannen aan de coke. Wel, blijkbaar zitten we er nog ver niet van, want naast de omkoopschandalen blijkt er ook een drugsprobleem te zijn bij de Europese topvoetballers, die blijkbaar op verrassend grote schaal cocaïne snuiven. Dat zegt de Erik Matser, die als neuropsycholoog voetballers begeleid. Matsers heeft de indruk dat het om twintig tot dertig topvoetballers per jaar gaat, overigens 'niet alleen Belgen’. Ze gebruiken vooral cocaïne, maar ook bijvoorbeeld speed. Verbasingwekkend dat ze nog op hun benen kunnen staan.

"Ik heb me de laatste jaren gespecialiseerd in de topsport, vooral in het fenomeen vormcrisis. Ik krijg veel voetballers die uit vorm zijn, meestal gestuurd door hun club. De coach heeft dan geen idee van de reden van die vormcrisis. Maar ze zijn ineens steeds net te laat bij de bal, hebben plotseling niet meer het overzicht", vertelt Matsers. Hij was afgelopen week op een internationaal congres over traumatisch hersenletsel, waar hij bevestigd kreeg wat hij in zijn eigen praktijk meemaakt. "Wat me steeds weer opvalt, is de snelheid van het verval door cocaïnegebruik. Het is een extreem destructieve drug. Na een paar weken gebruik ben je uit vorm en het griezelige is dat een hersenbeschadiging heel moeilijk te 'resetten' is."

In tegenstelling tot heroïne is cocaïne een hard drug die bij topsport hoort, zo denken volgens Matsers althans de topsporters zelf. Heroïne maakt traag en duf, cocaïne zorgt voor euforie. Matsers haalt een voorbeeld aan van een topvoetballer die bij hem onder behandeling is geweest. De sporter was niet gelukkig. "Die jongen heeft een fantastisch talent, is daardoor in de top van het voetballen terechtgekomen, maar ook in een sociale omgeving waarin hij niet past, waar mensen niet meer op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan."

[De post-babes: Sunny Leone, Susanna, Regina]

X foto’s
sexy Vendy
Jessica
Ashlee James
Kirsten
Crystal
stocking babe Bridgett
Amy Reid
Veronica Zemanova
new Vida Guerra
Run !!
blonde Codi Milo
ebony Chase
Juditta Jones
Sarah K

X films
Mindy Vega + pics
Pamela Anderson in actie

De commentaren zijn gesloten.