08.04.2006

Een pilsje zal duurder worden

Het Nationaal Verbond der Handelaars in Bieren en Drinkwaters is boos op InBev. België's grootste brouwer kondigde deze week aan de bierprijs binnenkort te verhogen en dat zint de handelaars niet, volgens HLN. "Het verschil tussen een pint op café en thuis wordt te groot. Wij leveren minder vaten per verkooppunt en dat drukt onze marges", aldus Philip Lahaye van het verbond der bierhandelaars. Men wil daarom ernstig overwegen om een alternatief aan te bieden.

Op 24 april organiseert het verbond zijn jaarlijkse ledenvergadering. "Daar zullen we niet nalaten om met onze leden te zoeken naar een waardig alternatief", luidt het in een mededeling. De voorzitter verwijst bijvoorbeeld naar de promotie van een Freedom Pils, die eventueel op vaten zou kunnen getrokken worden en aan de cafés aangeboden worden.

Lahaye bestempelt de prijsverhoging van InBev als "nogal gortig". "De prijs voor een vat is totaal niet in verhouding tot de kostprijs voor de brouwer. Probleem is wel dat onze handelaars, die al met dalende marges te maken hebben, niet anders kunnen dan de prijs door te rekenen aan de klant-caféhouder, en dat terwijl we bezorgd zijn over het dalend bierverbruik".

Het Nationaal Verbond der Handelaars in Bieren en Drinkwaters vertegenwoordigt zo'n 250 handelaars, van heel grote tot kleine leurders. Volgens Lahaye komt dat overeen met de helft van alle leveranciers aan de horeca.

[De post-babes: Sophie Sweet, anoniem, Lisa Daniels]

X foto’s
Masha
Marketa Belonoha
jartelle babe Denisa
stocking babe Christina Santiago
blonde stocking babe
jartelle babe Pantyola
jartelle babe Kelle Marie & Celeste Star
jartelle babe Angie Savage
Jessica Byrd
knappe brunette
Jody Moore
fashon model
Mary Jane
Ashley Roberts
Karlie Montana
jartelle babe Ingrid
Louise Glover
Melissa Monroe
Alison Angel
Shay Laren

X films
een paar leuke teven

De commentaren zijn gesloten.