06.07.2006

Censuur, redmiddel van een bekrompen geest

China heeft de toegang tot Google.com, de ongecensureerde versie van de zoekmachine, in de meeste provincies geblokkeerd. Dat meldt de organisatie Reporters zonder Grenzen woensdag. Google.cn, de Chinese versie van de zoekrobot, is nog wel beschikbaar. Op die site worden zoekresultaten over onder meer de mensenrechten en kritiek op de communistische partij systematisch geweerd. "Het viel te verwachten dat Google.com aan de kant zou worden geschoven na de lancering van de Chinese versie in januari", zegt Reporters zonder Grenzen.

De introductie van Google in China was omstreden omdat het bedrijf, net als Yahoo en MSN, akkoord ging met de censuur van de Chinese overheid. Sinds 24 mei worden ook software-programma's als Dynapass, Ultrasurf, Freegate en Garden Networks geblokkeerd door de overheid. Die maakten het mogelijk om de censuur te omzeilen.

Bill Xia van Dynapass is er van overtuigd dat de Chinese overheid aanzienlijke investeringen in soft- en hardware heeft gedaan om de blokkering te realiseren. Dynapass heeft ondertussen een nieuwe versie van haar programma uitgebracht, maar zelfs die is niet opgewassen tegen de censuur.

[De post-babes: Peaches, Tiffany Fallon, Athena Lundberg]

X foto’s
Adele Stephens
Asian Kyra
HQ Keeley Hazell
jartelle babe Tiffany Logan
rondborstige zusjes
Anita Queen
Natacha Peyre
playmate Tiffany Toth
Amy Reid
sexy jartelle babe
Kristin Vye Cardenas
sexy Carol
latin girls
Brittney Leigh
knap blondje
penthouse babe Kyla Cole
Teresa
jartelle babe Katya 1 & 2
playmate Qiana Chase
Austin
Denny Moore
Katya & Olga
Breann McGregor

X films
Jamie Lynn & Isabella maken het bont
Elle Macpherson
Erica Campbell

Commentaren

* * * Ik denk dat de chinese overheid bang is dat ze teveel te weten zouden komen ,nu hebben ze alles zelf in de hand ,nog een toffe donderdag x x x

Gepost door: moetje | 06.07.2006

Wel kijk, Jartelle, tot nu toe werkte ik op een Chinese Google, wel : 't zal gedaan zijn!
Voortaan weer in 't Westvlams Goeglen!

Gepost door: jacoja | 08.07.2006

De commentaren zijn gesloten.