13.09.2006

Banksy laat opnieuw van zich horen

Wie vorige vrijdag toevallig in de Rocky Mountain Railroad zat in Disneyland California, zal iets heel vreemds hebben opgemerkt. Tussen de natuur waarin een treintje kronkelde, stond plots een pop die een gevangene uit Guantanamo Bay moest uitbeelden. De pop was met handen en voeten geboeid aan een tralies en was, zoals de gevangenen in de Cubaanse gevangenis, gehuld in een oranje plunje. Anderhalf uur lang was de pop zichtbaar voor het publiek, tot het personeel van Disney de nieuwe gast opmerkte en wegens veiligheidsredenen snel liet verdwijnen.

Niet veel later bleek dat het om een nieuwe stunt van de guerilla-artiest Banksy gaat. Die pakte vorige week nog uit met een stunt rond de CD van Paris Hilton. De artiest, wiens echte naam Robert Banks is, was erin geslaagd in enkele Engelse winkels de cd's van de jetsetslet te vervangen door door eigen remixes, bestaande uit uit parodieën op de levensstijl en intelligentie van de blonde rijkeluisdochter, met nummers als ‘Why Am I Famous’, ‘What Am I For’ en ‘What Have I Done’.

Banksy is door zijn vele stunts over de hele wereld inmiddels een beroemde artiest geworden. Hij tekende bijvoorbeeld een ladder op een muur die de Palestijnse Gebieden van Israël scheidt. Verder hing hij een poster met een tekening van een naakte man in het centrum van Bristol in Engeland, wat voor veel commotie zorgde. Banksy werd tevens beroemd dankzij vele andere controversiële afbeeldingen in musea, dierentuinen en andere openbare gelegenheden.

[De post-babes: Lucina, Amy Baker, Carol Goldnerova]

X foto’s
Dasha
Melisa
Tiffani
Brooke Banx
jartelle babe Sara Stone
Bea Bennett
Peach in leather short
Katarina Witt
Kelly Brook
Ashton Moore
Kyla Cole
volleyball babes
Hanna met haar grote pompoenen
Jana Mrhacova
Erica Rose Campbell
Jennifer Max

X films
schatje aan het zwembad
sexy babes

[Justin Timberlake - Sexy Back ]

De commentaren zijn gesloten.